Om mig

Hallå!

Tänkte försöka skriva några rader om mig för er som inte känner mig! Jag är 25 år och bor i Örnsköldsvik. Jag är en riktig hundmänniska (surprise wink) som gör allt med och för mina hundar. Dom förtjänar alltid det allra bästa så att kalla dom bortskämda är bara förnamnet... 

Jag har alltid varit en djur och natur tjej som gillar skog och fiske med ett svagt hjärta för djur som alltid funnits runt om kring mig. 

dsc-0156.jpg
Jag och Wifta 8 veckor på väg hem från Knivsta
Foto: Sonja Bylund-Ohlson

Jag är aktiv i Örnsköldsviks Brukshundklubb (ÖBK) och under 2011 och 2012 satt jag i Utbildningsenheten, 2011 blev jag även "Årets ÖBK:are" vilket jag verkligen inte hade förväntat mig men det var otroligt roligt! Jag sitter också som revisorsuppleant (sedan 2012) i Golden Retrieverklubben Ångermanland. Jag är även med som ledamot i styrelsen (som kurs- och utbildningsansvarig) i Svenska Spaniel- och Retrieverklubben Örnsköldsvik (SSRK Ö-vik) under 2014/2015. Jag är även medlem i Flatcoated Retrieverklubben Mittsvenska (FRK Mitt), Sveriges Hundungdom (SHU) och i Västernorrlands Kennelklubb (VnKK).

34848-104130999642913-100001380407804-30756-5243235-n.jpg
Kira som liten

Jag har gått en del utbildningar bland annat till allmänlydnadsinstruktör och spårhundsinstruktör (via Svenska Brukshundklubben, SBK), utställningsansvarig (via Svenska Kennelklubben, SKK), Mentalkunskap 1, Studiecirkelledare 1 och Föreningskunskap. Jag brukar även sitta som ringsekreterare på inoff. utställningar lite nu och då!

Andra utbildningar/föreläsningar jag har varit på är bland annat första hjälpen på hund, utfodring och näringslära av arbetande hundar, massage och friskvård med Jessica Pelz, näringslära och nokvalster med William Bredal (norsk veterinär och en av världens två experter på noskvalster), pälsvård och trimning, ett par jätteintressanta föreläsningar med Eva Bodfäldt om bland annat valptiden, pip och gnäll under träning mm, en föreläsning med Barbro Börjesson, etologi med Ingrid Tapper, stress och mentalitet med Curt Blixt och en kort föreläsning om avel och uppfödarens ansvar. 

bild-1.jpg

Förutom hundarna finns det katter, marsvin och fiskar i huset!

/Lisa Pettersson


/bild.jpg